KVITFJELL LAUPARFESTIVAL

Kvitfjell Opp

Et av sommerens mest brutale motbakkeløp! Vi snur opp ned på OL-traseen, og løper fra mål i bunn, til start på toppen. 

 START

Starten går fra der Olympic Express starter ferden sin oppover fjellsiden, altså heisen i bunn. 

Start 17.00

 MÅL

Målgang er ca. 100 meter bak startbua for utfor. 

 LØYPEBESKRIVELSE

Løypa er 3,2 kilometer lang med 838 høydemeter. Den følger utfortraseen som ble brukt under OL-94 og som blir brukt i dag i forbindelse med World Cup. 

Den følger stort sett idealsporet som utforløperne følger, men naturen er noe annerledes på sommertid så noen tilpasninger er blitt gjort for at det skal bli en fin tur oppover. 

Fra start går det «slakt» et par hundre meter før du bryter deg på Mæhlumshenget med det velkjente Løftet som første bratte bakke. Etter løftet bærer det opp mot Tommy Moe, kurven som Moe tok de nødvendige hundredelene på Kjetil Andre Åmodt i 94. Nå er du snart ute av syne fra startsletta. 

Etter Tommy Moe går det på skrå inn i Bøygen, den store 180 graders svingen før du får hvile beina på et par hundre meter med grusvei. Deretter bærer det opp S-svingen og over Elgtraversen. Det er når du kommer over Elgtraversen at Russispranget åpenbarer seg. På flata i bunn av Russi blir du litt våt på beina før du bryter deg på henget der utforløperne hopper opp mot 70-80 meter fra toppen. Her er underlaget noe løs stein, så litt ekstra utfordring der. 

Fra toppen av Russi går det slakt forbi mellomstasjonen og videre opp mot Wintherhugget. Wintherhugget er det bratteste henget med stigning opp mot 50 %. På toppen av Wintherhugget får du noen meter med grusvei før løypa vender sørover igjen og du får se siste bakken. Bak toppen av bakken skimter du snart startbua og du kan ta ut de siste kreftene i knekkeren forbi startbua og målet åpenbarer seg. 

På toppen er det god stemning og en kald Cola!

Kart og GPX (Strava)

God tur!

PARKERING
Det er anbefalt å parkere på mellomstasjonen, for så å gå løypa ned her fra. Da er det ikke så langt ned igjen å hente bilen etter målgang.
Det er også parkeringsmuligheter ved start.
STARTNUMMERUTDELING
Startnummer ved start. Det oppfordres til å møte opp i god tid så man unngår trengsel.
Startnummer deles ut fra 16.00.
DRIKKE
Det legges opp til en drikkestasjon ved mellomstasjonen (toppen av Russi). Annen drikke må medbringes selv, men tenk og på hvor mye vekt du vil dra med opp bakken.